Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Θέατρο: Cuba Libre


Χθες πήγα και είδα την παράσταση Cuba Libre, του Nilo Cruz, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Αντώνη Καρυστινό και Αργύρη Γκαγκάνη. 

Κούβα 1991. Μουσική, χορός, ξεφτισμένη επανάσταση και μυθιστορήματα που ενοχλούν το καθεστώς. Υγρές φυλλωσιές γκουάβας, γεμάτες ώριμους ζουμερούς καρπούς που δεν τους γεύεται κανείς... ...Όμορφες γυναίκες με επικίνδυνο πνεύμα και σαρκώδη χείλη - πολιτικές κρατούμενοι - που συγκρούονται με την ένστολη εξουσία, σαγηνεύονται από την αντρική παρουσία και πνίγουν τα όνειρα στο ρούμι… Η ζωή που δεν μπορεί να περιμένει, ο ρυθμός της Αβάνας που πάλλεται και η υπόσχεση της περεστρόικα που αγρυπνά στις ψυχές και στα σώματα! 

Μέσα από τον ιδιαίτερα ποιητικό λόγο του Κουβανού συγγραφέα δύο αδερφές στην Αβάνα του 1991 ανακαλύπτουν τα ιδεώδη της επανάστασης, παραμένοντας όμως πιστές στις απαγορευμένες από το καθεστώς απόψεις τους. 
 
 Από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει. Μια ωραία ιστορία, με δυνατές ερμηνείες και υπέροχη μουσική. Η παράσταση ήταν εντελώς μέσα στο πνεύμα της ιστορίας και σου μετέφερε το κλίμα της εποχής. Χωρίς περιττά στοιχεία, σε κρατάει από την αρχή μέχρι το τέλος. Όταν διάβαζα σχόλια ότι το έργο αυτό μυρίζει Κούβα, νόμιζα ότι ήταν κάτι μεταφορικό. Αλλά συνέβη όντως. Καθ' όλη τη διάρκεια, σε συνεπαίρνουν μυρωδιές από τριαντάφυλλο, πορτοκάλι και δυόσμο. Αυτός ο δυόσμος...! 
Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα και αν κάποιος ξέρεις για την μουσική, ας μας στείλει...

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου