Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κρουασάν με σοκολάτα και φουντούκι


ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτα
400 γρ. κουβερτούρα (σε κομματάκια)
2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
80 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα)
βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατεύουμε την πραλίνα φουντουκιού με τα αμύγδαλα και τα κομματάκια κουβερτούρας. Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα ή ορθογώνια, ανάλογα το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε, και τα πιέζουμε με τον πλάστη για να λεπτύνουν λίγο.
-Βάζουμε στη μια πλευρά του φύλλου το μείγμα και τυλίγουμε.
-Τα τοποθετούμε σε ταψί, το οποίο είτε έχουμε βουτυρώσει είτε έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τα ψήνουμε για λίγη ώρα, μέχρι να ροδίσουν.

Είναι το πιο νόστιμο και γρήγορο κρουασάν που έχω δοκιμάσει!

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου