Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Weekend Movies!

Στο σπίτι ήμασταν άρρωστοι και αφού έπρεπε να κάτσουμε μέσα το Σαββατοκύριακο, το εκμεταλλευτήκαμε και είδαμε πολλές ταινίες...

2 DAYS IN PARIS
Κωμωδία της Julie Delpy, με την ίδια και τον Adam Goldberg. Ένα ζευγάρι, μετά από διακοπές στην Βενετία, πηγαίνει 2 μέρες στο Παρίσι στους γονείς της κοπέλας. Πολύ καλή κωμωδία, βγάζει γέλιο, αστείες καταστάσεις, ωραίες ερμηνείες, λίγο απογοητευτικό φινάλε αλλά τους το συγχωρούμε.


YOUNG ADULT
Σε σκηνοθεσία του Jason Reitman, σενάριο της Diablo Cody και με πρωταγωνίστρια την Charlize Theron. Μια συγγραφέας επιστρέφει στην μικρή πόλη που μεγάλωσε, θέλοντας να επανενωθεί με τον πρώην της που τώρα είναι παντρεμένος και έχει και παιδί. Η ταινία ακροβατεί όμορφα ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Η Theron καταπληκτική στον ρόλο της, η ταινία ρέει εύκολα, το σενάριο έξυπνο, αλλά χάνει -κι αυτή- στο φινάλε. Το φινάλε μου φάνηκε λίγο άσχετο και δεν μου άρεσε, αλλά η υπόλοιπη ταινία ήταν καλή.


THE TRIP - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Του Michael Winterbottom, με τους Steve Coogan και Rob Brydon. Αγγλική κωμωδία, για δύο συναδέρφους, που για λογαριασμό περιοδικού πρέπει να κάνουν κριτική σε μια σειρά εστιατόρια της Βόρειας Αγγλίας. Εύστροφες ατάκες, έξυπνο χιούμορ, απίστευτη χημεία ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, απολαυστικά πιάτα και όμορφα τοπία. Την προτείνω ανεπιφύλακτα!


BEFORE SUNSET - ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
Σε σκηνοθεσία του Richard Linklater, σενάριο των Richard Linklater, Julie Delpy και Ethan Hawke, με τους Julie Delpy και Ethan Hawke.
Εννιά χρόνια μετά την γνωριμία τους, συναντιούνται ξανά στο Παρίσι, στην προώθηση του βιβλίου του Jesse. Η συνέχεια του Before Sunrise (Πριν το Ξημέρωμα) βρίσκει τους ήρωες μεγαλύτερους και με διαφορετικές ζωές. Και αυτή η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε μία ημέρα, σε λίγες ώρες είναι η αλήθεια. Η έλξη των χαρακτήρων είναι ακόμα άφθαρτη και μέσα από μια υπέροχη βόλτα στα παριζιάνικα σοκάκια μιλάνε για την μοίρα και τις δεύτερες ευκαιρίες. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από την πρώτη ταινία, αλλά είναι κι αυτή απολαυστική. Θαύμασα το σενάριο -βλέπεις μόνο μία ημέρα τους, αλλά δεν βαριέσαι καθόλου- είχε ωραίους διαλόγους και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι πολύ καλές.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου